U čast 330 godina doseljenja Bunjevaca u Bačku

U čast 330 godina doseljenja Bunjevaca u Bačku

Izvor: Bunjevački Media Centar Sombor - Ponediljak, 29.05.2017. 17:30

Svečanom manifestacijom „Naša j’ grana mala al je fina“ somborski Bunjevci su proslavili 330 godina od poslidnje seobe Bunjevaca u Bačku.

20 

Pod pokroviteljstvom Skupštine grada Sombora, manifestacija je organizovana u saradnji sa Kancelarijom NSBNM i svi somborski bunjevački udruženja – UG “Bunjevačko kolo”, BKC “Lemeški Bunjevci” i “Bunjevački media centar Sombor”.

Svečanost je započela otvaranjem izložbe umitnički slika rađeni u slamarskoj tehniki (radovi slamara Bunjevačkog kola i BKC “Lemeški Bunjevci”) u foajeu Narodnog pozorišta u Somboru. Gostima i positiocima se najprije obratila pridsidnica NSBNM , dr Suzana Kujundžić Ostojić a potom i pridstavnici udruženja – Dejan Parčetić (UG “Bunjevačko kolo”), Stipan Budimčević (BKC “Lemeški Bunjevci”) i Stanislava Lutkić (BMC Sombor) ko i pridsidnik Skupštine grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić koji je ujedno svečano otvorio manifestaciju. O slamarskoj umitnosti govorila je potpridsidnica UG “Bunjevačko kolo” Aleksandra Medurić Kalčan.

Za goste manifestacije pripravljen je defile fijakera i vožnja varoškim vincima nuz pratnju mladi u bunjevačkim narodnim nošnjama iz GKUD-a “Ravangrad”.

06

Završetak manifestacije s kojom je proslavljeno više od tri vika od doseljenja Bunjevaca u ove krajeve, ulipšan je tamburaškim koncertom TA “Velos” iz Novog Sada. Tokom koncerta prikazane su tradicionalne bunjevačke narodne nošnje iz fundusa nošnji GKUD-a “Ravangrad” i GKUD-a “Sombor” te nošnje iz privatni zbirki. U povesnici somborske varoši upisana su brojna bunjevačka imena i događaji na koje je, svojim kratkim istorijskim izlaganjom, podsitila Aleksandra Medurić Kalčan, potpridsidnica UG “Bunjevačko kolo”.

R.P.

Produkcija BMC