ODGOVOR NA SAOPŠTENJE NACIONALNOG SAVETA BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE OBJAVLJENO U VAŠEM MEDIJU „BUNJEVCI“ 21.06.2023. GODINE


 

U objavljenom saopštenju se navodi moje puno ime i prezime u kontekstu da sam ja, Mirko Bajić, predsednik Saveza bačkih Bunjevaca, davao izjave koje su neistinite, tendenciozne i štetne za bunjevačku nacionalnu manjinu i sam savit, i da se kao takve osuđuju. Pri tome nije navedeno ni koje izjave, ni kada objavljene, ni u vezi čega, čime se moje ime i funkcija neosnovano proziva, i čime mi je naneta ozbiljna moralna šteta, kao osobi koja je dugo godina prisutna u borbi za nacionalna prava Bunjevaca i kao člana Nacionalnog saveta od osnivanja, i kao predsednika stranke bunjevačke nacionalne manjine i kao odbornika u Skupštini grada Subotice i kao bivšeg Saveznog Poslanika i Poslanika u Skupštini APV.

Zahtevam da se u potpunosti objave koje izjave na koje se pozivate, i kada i gde su objavljene, šta nije istinito, šta je tendeciozno i na koji način je naneta šteta nacionalnoj zajednici i Nacionalnom savetu.

U protivnom zahtevam javno izvinjenje.

 

 

Subotica, 21.06.2023. godine
Predsednik SBB
Mirko Bajić

 

SBB logo