Izbori 2016

Pridstavljena politička platforma SBB u Somboru

 Subota, 26.03.2016. 10:30

U četvrtak, 24. marta u Somboru je održana konferencija za medije Saveza bački Bunjevaca. Ovom prilikom pridstavljena je platforma za pridstojeće opštinske, pokrajinske i republičke izbore.

“Savez bački Bunjevaca je prvi put uspeo da napravi onu izbornu platformu koja u prvi plan stavlja interese nacionalne zajednice koju politička stranka predstavlja“ - istako je pridsidnik stranke Mirko Bajić.

Savez bački Bunjevaca izlazi na izbore sa Srpskom naprednom strankom ko političkim partnerom na republičkim i pokrajinskim izborima, a u Somboru i na lokalnom nivou di su na koalicionoj listi Somborke, Miroslava Drvar, pridsidnica Gradskog odbora SBB i Stanislava Lutkić, članica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.

PRESS SBB

Miroslava Drvar, pridsidnica Gradskog odbora SBB u Somboru je kazala da Savez bački Bunjevaca prvi put ko politička stranka bunjevačke nacionalne manjine nastupa pod svojim imenom i to u koaliciji sa strankom koja čini lokalnu vlast u Somboru.

„Očekujemo da sva udruženja i pojedinci podrže takvu politiku i daju svoj glas za koalicionu listu Srpske napredne stranke.“

Stanislava Lutkić, članica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine istakla je da je jedan od ciljova političke platforme i omogućavanje razvoja bunjevačke zajednice ne samo kroz kulturnu baštinu i dešavanja već i kroz razvoj obrazovanja i informisanja bunjevačke zajednice što je samo dio ciljova za koji nam je potriban politički pridstavnik u lokalnoj vlasti.

„Stoga pozivam Bunjevce i sve građane Sombora koji pripoznaju naše ciljove i ideje da izađu i da nas podrže na pridstojećim izborima.“

 R.P.