Izbori 2016.

SBB pridstavio političku platformu za pridstojeće izbore

Srida, 09.03.2016. 13:30

Savez bačkih Bunjevaca je u sridu, na konferenciji za medije, pridstavio platformu za pridstojeće opštinske, pokrajinske i republičke izbore.

Tom prilikom je pridsidnik SBB-a Mirko Bajić naglasio da je zadatak ove stranke da na ovogodišnjim izborima postigne cilj da Bunjevci imaje svog političkog pridstavnika na svim nivoima vlasti u Republiki Srbiji, a to će se postić, kako je kazano, tako da SBB ostvari partnerstvo i koaliciju sa državotvornom političkom strankom koja Bunjevce prihvata i priznaje ko autohtonu nacionalnu manjinu, dok će u Subotici, di živi 10 odsto građana izjašnjeni ko Bunjevci, ova stranka izać na lokalne izbore samostalno pod svojim imenom.

b03

Na konferenciji je kazano da se program SBB –a mož navest u jednoj ričenici - „Za svoje ime i veća prava, u našoj matičnoj državi Srbiji“.

Bajić je istako da je SBB ko političkog partnera odabro Srpsku naprednu stranku, pa će tako, nuz republičke, i na pokrajinskim izborima ova stranka nastupit na istoj listi sa SNS-om. Ista situacija se odnosi i na lokalni nivo u Somboru, di SBB, kako je kazano, još uvik nije ostvario dovoljan potencijal za samostalni nastup. Prema Bajićovim ričima, cilj je da se uspostavi odnos koji će omogućit da se bunjevačka zajednica u Somboru razvija.

Kad je rič o lokalnim izborima u Subotici, SBB nastupa samostalno, pod svojim imenom. Kako je kazano, nedopustivo je da Bunjevci nemaje svog političkog pridstavnika u Skupštini grada, budući da u Subotici živi deset odsto građana koji se izjašnjavaje ko Bunjevci.

Članica pridsidništva SBB-a, Stela Bukvić je na konferenciji za medije pročitala platformu ove stranke za ovogodišnje izbore.

Platformu Saveza bačkih Bunjevaca za pridstojeće opštinske, pokrajinske i republičke izbore možete pročitat na ovom linku.

V.K.

 

FOTO ALBUM

Foto: BIC (Nikola Stantić)

 

 

BUNJEVAČKI RADIO (08-24 h) www.boc.rs