Šef misije OEBS-a positio NSBNM


│ Srida, 01.05.2024. │

Šef misije OEBS-a positio NSBNM


 

Ambasador Jan Bratu, šef Misije OEBS-a u Srbiji, positio je u utorak, 30. aprila, Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine, di se, kroz divan s dr Suzanom Kujundžić Ostojić, pridsidnicom NSBNM, mogo upoznat sa aktuelnim temama u bunjevačkoj zajednici.

OEBS 07

Tili smo vidit koji su problemi u radu Savita, kako i u kojim oblastima možemo pružit podršku. To je dio podrške koju Misija pruža svim nacionalnim savitima sa kojima se sastajemo, dok su moje kolege u svakodnevnom kontaktu sa pridstavnicima savita u Srbiji. Razgovarali smo o njevim problemima u oblastima koje su im dodiljene u skladu sa zakonima, koji se odnose na obrazovanje, službenu upotribu jezika i pisma, informisanje i kulturu – divanio je, izmed ostalog, ambasador Bratu.

OEBS 09

Sastanak je, ko i uvik, bio od koristi, ističe dr Kujundžić Ostojić, te dodaje:

Imamo već dugačku saradnju sa Misijom OEBS-a, a ta saradnja je uvik bila korektna i dobra. Njevi saviti i sve što su organizovali za nacionalne savite uvik su nas vodili ka boljem putu. Sad se bavimo Strategijom razvoja bunjevačke nacionalne zajednice. Razgovarali smo i o tom na koji način radimo, kako funkcionišemo, šta su nam problemi, kako vidimo mogućnost rišavanja isti, šta je potribno poboljšat u Akcionom planu... Čini mi se da smo imali jedan vrlo otvoren i konstruktivan razgovor.

U delegaciji Misije OEBS-a bili su i Milica Rodić, Tatjana Đurković i Dominik Drasnar, dok je NSBNM pridstavljala i Jadranka Tikvicki.

 

 


FOTOGRAFIJE