BSV

Razlozi (ne)prihvatanja Koalicionog sporazuma o jedinstvu Bunjevaca

IMG_6129

Nakon aktuelni dešavanja u Bunjevačkom nacionalnom savitu, javnosti su se obratili
Nikola Babić, podpridsidnik BNS i Vojislav Orčić, pridsidnik Bunjevačke stranke Vojvodine.

Na konferenciji za novinare, održanoj u utorak 2. aprila, oni su izneli svoje stavove kad je rič o trenutnoj situaciji u Savitu, al i prave razloge neprihvatanja sporazuma od strane „manjine“ u Savitu.

Nikola Babić je istako da je Koalicioni sporazum, koji je potpisan juna 2011. funkcioniso sve do novembra 2012. godine, te je napomenio da većina u Nacionalnom savitu bunjevačke nacionalne manjine ne želi nikaki razor u Savitu, već da se ispoštuju tačke Sporazuma, koje se odnose na rotaciju pridsidnika Savita.

Međutim, na prijašnjim konferencijama za novinare, pridsidnik Saveza bačkih Bunjevaca Mirko Bajić, izno je tvrdnje da isti Sporazum ne postoji jel je prikršen u maju 2012. godine kada je Bunjevačka matica podržala Ligu socijaldemokrata Vojvodine u izborima.

Druga strana pak tvrdi da u Sporazumu ni u jednoj tački nije spominjana politička aktivnost el zajednički nastup politički stranaka s bunjevačkim pridznakom, te smatraju da Koalicioni sporazum i dalje ima snagu, iako u rešenju koje je 8.marta stiglo od Ministarstva pravde i državne uprave stoji da Sporazum ne sadrži elemente pravnog akta.

Vojislav Orčić je taksativno izno i razloge neprihvatanja Koalicionog sporazuma od strane manjine u Nacionalnom savitu:

- opsednutost funkcijama pojedini članova Savita

- nije isto ko će sa koji funkcija iduće godine nastupiti na izborima za Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine

Na kraju je Orčić uputio i par pitanja Mirku Bajiću, pridsidniku SBB i direktoru NIU „Bunjevački informativni centar“, koja se odnose na zakup prostorija BIC-a, tiraž Bunjevački novina i pojedini troškova koji su prikazani u finansijskom izveštaju za 2012. godinu.