Čestitka UG „Bunjevačko kolo” - Sombor

│ Izvor: UG „Bunjevačko kolo” Sombor │ Ponediljak, 22.02.2021. │


 

UG Bunjevacko koloPoštivane Bunjevke i Bunjevci,

Evo, skoro godinu dana živimo u pandemiji, pod strogim mirama, mnogi u izolaciji. Nikom nije lako. U ovim teškim vrimenima, kad okupljanje iz poznatih razloga nije slobodno, i kad svaki razborit poštiva propisane mire, mi ćemo naš praznik proslavit svaki sa sobom i sa svojim pridcima u mislima.

Da se podsitimo, i naši stari su prija stotinak godina prošli kroz štogod slično tokom “Španjol gripa”, neki od njih nisu ni priživili, kao što i danas, malo, malo pa čujemo da je kogod nama drag preminuo od Korone. No, virujemo da će i ovo uskoro proći i da ćemo se vrlo uskoro vratit normalnom životu i radu.

Ovo je dan kad je, prija 19 godina bunjevačka nacija, osnivanjem Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine ostvarila svoj puni legitimitet. Na ovaj dan svaki Bunjevac triba da je ponosan. I u ovom teškom vrimenu, svi mi, članovi UG „Bunjevačko Kolo” čestitamo Vam praznik, 23. februar. Želimo Vam svima dobro zdravlje, tušta lične sriće i uspiha, kako u Vašim pojedinačnim delovanjima, tako i u našim zajedničkim naporima da očuvamo bunjevačku tradiciju i kulturu, jer to je naš dug prema našim poštivanim pridcima, i naša obaveza prema onima koji dolaze za nama.  

 

Čuvajte se i budite zdravi,

UG „Bunjevačko Kolo” - Sombor