Pridstavljanje liste „Bunjevci zajedno“

Izvor: Bunjevački Media Centar   Srida, 29.08.2018.


Proglašena je prva izborna lista „Bunjevci zajedno”, koju je 24. avgusta 2018. godine, podnela Grupa birača - Bunjevci, za neposredne izbore za članove Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, raspisane za 4. novembar 2018. godine.

20180829 100058

Pridlagači liste „Bunjevci zajedno” su: dr Suzana Kujundžić Ostojić, Mirko Bajić, Veljko Vojnić, Branko Pokornić i Nikola Babić.

Ovim povodom u sali Otvorenog univerziteta, u sridu, održana je konferencija za novinare na kojoj je ova lista i pridstavljena.

Mirko Bajić jedan od pridlagača osvrnio se na prithodne izbore kada je u izbornoj trci učestvovalo čak devet lista: „Lista nije politička, a osnovni cilj njenog formiranja je da se ostvare svi interesi Bunjevaca“, kazao je Bajić.

 

Aktuelna pridsidnica Nacionalnog savita Bunjevaca dr Suzana Kujundžić Ostojić osvrnila se na ono učinjeno u prithodnom periodu, u domenu standardizacije jezika, kulture, obrazovanja i informisanja: „Ja smatram da je u proteklim godinama dat maksimum. Najveći uspih je to što ovde sidimo svi zajedno.“

20180829 100039

„Uspih koji je postignut u ovim oblastima, govori o radu i zalaganju članova Nacionalnog savita koji čine listu „Bunjevci zajedno“ ”- smatra i Veljko Vojnić, jedan od pridlagača liste, isprid „Bunjevačke matice“.

Listu su podržali i Nikola Babić i Branko Pokornić, koji su pozvali sve Bunjevce da izađu na izbore i glasaju za ljude od koji, kako su kazali, ima mnogo očekivanja da će postić ono što je i zacrtano u prithodnom periodu, a tiče se prava i interesa svi Bunjevaca.

K. S.