Aktuelna dešavanja

„Dan Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena“ - Pozivnica

Velika narodna skupstina

Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine povodom obilužavanja bunjevačkog nacionalnog praznika „Dan Velike Narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena u Novom Sadu 1918“ održat će svečanu akademiju u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici, 24. novembra 2017. godine (petak) sa početkom u 18 sati.  

 

U okviru programa akademije promovisat će se Zbornik sa naučnog skupa “Kultura i identitet Bunjevaca”, održanog u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu 18. februara 2017. god. O Zborniku divanit će dr Drago Njegovan i prof. dr Slobodan Orlović.

 

U kulturno-umitničkom delu programa učestvovat će “Subotički tamburaški orkestar” i vokalni solista Zorana Iđuški iz Sombora.

 

 

 

Plakat Mijo

U okviru programa „Susret utorkom uveče”, UG „Bunjevačka kasina” organizuje istorijsko veče „S virom u svoj rod”, u povodu obilužavanja 160. godina od rođenja bunjevačkog rodoljuba Mije Mandića, koje će bit održano 21. novembra 2017. godine (utorak) u prostorijama „Studia M” Gaudeamusa u Subotici, Maksima Gorkog 9 sa početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.