Svečano otvorena XVII Uskršnja izložba KUD-a „Bunjevka“ iz Subatice

 


 Svečano otvorena XVII Uskršnja izložba KUD-a „Bunjevka“ iz Subatice

│ Izvor: BMC │ Petak, 31.03.2023. │


 

KUD „Bunjevka“ iz Subatice dugi niz godina unazad radi tradicionalnu Uskršnju izložbu, koja je ove godine organizovana po sedamnaesti put zajedno sa UG „Bunjevačka kasina“ i Bunjevačkim omladinskim centrom iz Subatice, u četvrtak, 30. marta u prostorijama Vestibila Varoške kuće u Subatici. 

IMG 8012

U okviru ove izložbe pojavilo se priko dvadeset izlagača sa raznim tehnikama šaranja jaja ko i sa aranžmanima vezanim za pridstojeći Uskrs.

IMG 8030

Med prisutnim zvanicama bili su: Milanka Kostić, članica varoškog vića zadužena za kulturu i obrazovanje, Antuš Romić, pridsidnik Odbora za kulturu BNS, Mirko Bajić i Dragan Kopunović odbornici Varoši Subatice, Boris Bajić, direktor NIU BIC-a ko i drugi pridstavnici bunjevački udruženja i medija.

IMG 7968

Pored izložbenog dila ove izložbe bio je i takmičarski dio koji je obuhvatio temu vezanu za najstarije jaje koje je izloženo. Pridsidnik ovog žirija je bio poznat subatički kolekcionar Ljudevit Vujković Lamić a članovi ovog žirija su bili i Mijo Mandić i Pere Skenderović koji su ocinili prispile eksponate di je prvo misto dobilo jaje iz 1960. godine u vlasništvu Ane Kujundžić iz Male Bosne.

IMG 8036

U kulturnom-umitničkom dilu programa održan je dičiji skeč na temu vezanu za pridstojeći Uskrs di su nastupili članovi „Alisine družine“, a tekst za ovaj dičiji skeč je napisla i dicu naučila poznata bunjevačka pisnikinja Alisa Prćić Vukov.

Izložbu je svečano otvorio Ljudevit Vujković Lamić poznat subatički kolekcionar koji je istako značaj i lipotu organizovanja ovaki izložbi u duhu pridstojeći uskršnji praznika.

T. B.

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE