KUD „Bunjevka“, Bunjevački omladinski centar i UG „Bunjevačka kasina“ održali Božićnu izložbu u Subatici

 


KUD „Bunjevka“, Bunjevački omladinski centar i UG „Bunjevačka kasina“ održali Božićnu izložbu u Subatici

│ Izvor: BMC │ Utorak, 06.12.2022. │


 

U organizaciji KUD „Bunjevka“, Bunjevačkog omladinskog centra i UG „Bunjevačka kasina“ održana je petnaesta po redu Božićna izložba u ponediljak, 05. decembra, u Galerijskom prostoru Otvorenog univerziteta u Subatici.

IMG 6192

Ovu tradicionalnu božićnu izložbu je prije par godina unazad organizovalo KUD „Bunjevka“ iz Subatice. Ova božićna izložba obuhvatila je izložbu božićni esponata a posebni značaj izložbe je bio dio izložbe koji je obuhvatio izložbu bunjevački božićni kolača „Božićnjaka“.

IMG 6289

Ove godine na ovoj izložbi bilo je izloženo 28 božićnjaka di su se pridstavila dica najmlađeg uzrasta sa svojim božićnjacima ko i čeljad sridnji i stariji godina koji niguju ovaj običaj u božićnom vrimenu.

IMG 6251

Bila je organizovana i izložba fotografija na kojima je pridstavljena retrospektiva kad i kako se počela nigovat viština pravljenja božićnjaka u okviru bunjevačke nacionalne zajednice di veliku i značajnu zaslugu nose Marija Bošnjak iz Male Bosne i KUD „Bunjevka“ iz Subatice.

IMG 6381

U kulturnom dilu svečanog otvaranja imali smo prilike čut o značaju „Božićnjaka“ i Adventskog vrimena, božićnu pismu u izvedbi Tamare Babić i Stele Bukvić a izložbu je svečano otvorio gvardijan franjevačkog samostana u Subatici Zdenko Gruber koji je ujedno i posvetio sve božićnjake koji su bili izloženi.

T. B.

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE