ODRŽANA ČONOPLJANSKA BUNJEVAČKA DUŽIJANCA

 


ODRŽANA ČONOPLJANSKA BUNJEVAČKA DUŽIJANCA

│ Izvor: BMC │ Nedilja, 07.08.2022. │


 

U organizaciji BKC Sombor–Čonoplja po prvi put je organizovana dužijanca koja se po sedmi put organizuje ko Čonopljanska bunjevačka Dužijanca u nedilju, 07. avgusta, u Čonoplji u povodu obilužavanja jednog od bunjevački nacionalni paznika „Dana Dužijance 2022“, di je tim povodom služena Sveta misa Zafalnica u crkvi Svi Sveti u Čonoplji.

IMG 9191

Blagoslovljen kruv od novog žita, vinac i krunu nosili su bandašica i bandaš čonopljanske Dužijance – Sara Stričević i Bojan Fratrić.

Svetu misu – Zafalnicu na kojoj se blagosilja kruna od žita i kruv od novog brašna, pridvodio je velečasni Laslo Hajdu. Bandašica i bandaš poneli su posvećen kruv i krunu i svečano ga pridali podpridsidniku BNS gosp. Nikoli Babiću.

IMG 9134

Posli svečane mise povorka sa bandašom i bandašicom sa fijakerima je prošla kroz centar Čonoplje, di je isprid crkve Svi Sveti održan kratak kulturno-umitnički program di je odigran splet bunjevački igara KUDŽ „Bratstva“ iz Subatice, a gospodin Antun Petrović je pročito kratak tekst vezan za žetvene običaje kod Bunjevaca.

IMG 9278

Svečanost „Čonopljanske bunjevačke Dužijance” uveličali su podpridsidnik BNS Nikola Babić, pridsidnik IO NSBNM Branko Pokornić, odbornik Varoši Subatice Dragan Kopunović, direktor Bunjevačkog media centra, Mirko Bajić, pridstavnici bunjevački udruženja i brojni gosti iz Subatice, Bajmaka, Čonoplje, Lemeša, Sombora i okolni mista.

T. B.

 

 


FOTOGRAFIJE