LITNJI RASPUST JE IDEALNA PRILIKA DA DICA RAZVIJAJU SVOJU KREATIVNOST

 


LITNJI RASPUST JE IDEALNA PRILIKA DA DICA RAZVIJAJU SVOJU KREATIVNOST

│ Izvor: BMC │ Nedilja, 07.08.2022. │


 

Kako je litnji raspust idealna prilika da dica rade nešto što možda ne mogu tokom škulske godine kada imaju više obaveza, u Bunjevačkom kulturnom centru „Bajmok” su rešili da pokrenu multikulturalnu dičiju kreativnu likovnu radionicu u tehniki slame. Nakon prikida zbog korona epidemije, ovaj litnji raspust je dono priliku da se dica ovim povodom u Osnovnoj škuli „Vuk Karadžić” okupe četvrti put.

IMG 8754

Dica se prvo upoznaju sa vrstama žitarica, pa sa slamom, zatim uče kako se ona obrađuje, kako se priprema, plete, kako se čuva. Kada to savladaju, onda se pristupa pravljenju slika i predmeta od slame. Ovo je jedan interesantan materijal, ne samo što je prirodni, nego se može naći u jednom sjajnom spektru boja, i onda kada se to lipo složi, rezultati su fantastični – divani Branko Pokornić, pridsidnik BKC „Bajmok”.

IMG 8769

Radionicu vodi Stipan Budimčević, poznati slamar iz Svetozara Miletića. On se trudi da paralelno uči osnovama one koji su došli prvi put, ali i da radi nešto zahtevnije procese sa onima koji dolaze od ranije.

N. S.

 

 


FOTOGRAFIJE