ODRŽANA PRVA USKRŠNJA IZLOŽBA KUD–A ALEKSANDROVO

 


ODRŽANA PRVA USKRŠNJA IZLOŽBA KUD–A ALEKSANDROVO

│ Izvor: BMC │ Nedilja, 10.04.2022. │


 

Po prvi put KUD „Aleksandrovo“ iz Subatice je organizovalo uskršnju izložbu u subotu, 9. aprila, u prostorijama KUD–a „Aleksandrovo“. Na izložbi su se imali prilike vidit radovi dice koji pohađaje sekciju ručni radova ko i žene koje su uključene u rad MZ Aleksandrovo koji su izložili šarena jaja ko i uskršnje čestitke u tehniki slame.

IMG 6564

Program izložbe je svečano otvorio Tihomir Vrbanović, pridsidnik KUD–a „Aleksandrovo“ a med prisutnim zvanicama bili su dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsinica BNS, Kata Kuntić, pridsidnica odbora za kulturu pri BNS i Boris Bajić, direktor NIU BIC–a.

- Još jedna od manifestacija koja će bit organizovana u okviru rada KUD–a „Aleksandrovo“ je i bunjevački običaj na Voden ponediljak – polivači koji će se održat u ponediljak, 18. aprila di će okupljanje učesnika bit na salašu Grge Pećarića na Čantavirskom putu sa početkom 16h – kazala je Vesna Takač stručni rukovodilac ovog KUD–a.

IMG 6547

Samo otvaranje izložbe ulipšala su dica koja su članovi KUD–a „Aleksandrovo“ ko i dica koja su pohađala i pohađaje bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture u OŠ „Sveti Sava“ koja su recitovala uskršnje pismice.

IMG 6514

Na izložbi bio je prisutan i direktor OŠ „Sveti Sava“ iz Subatice gosp. Novica Pavlović koji je istako značaj organizovanja ovakvi izložbi di dica daju svoj doprinos kroz rad u vannastavnim aktivnostima.

Jedna od najtalentovaniji bunjevački pisnika mlađe generacije Alisa Prćić Vukov je učestvovala u svečanom otvaranju ove izložbe sa svojom poezijom na bunjevačkom jeziku.

Nadamo se dogodine da će ova uskršnja izložba bit još bolja i posećenija na radost dice i svi oni koji se raduju i slave Uskrs.

 

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE