SVEČANO OTVORENA XVI USKRŠNJA IZLOŽBA KUD-A „BUNJEVKA“ IZ SUBATICE

 


SVEČANO OTVORENA XVI USKRŠNJA IZLOŽBA KUD-A „BUNJEVKA“ IZ SUBATICE

│ Izvor: BMC │ Srida, 06.04.2022. │


 

KUD „Bunjevka“ iz Subatice je dugi niz godina unazad radilo tradicionalnu uskršnju izložbu sa prikidom od pet godina, da bi ove godine organizovalo šesnaestu po redu izložbu u utorak, 5. aprila, u prostorijama Vestibila Varoške kuće u Subatici.

IMG 7499

U okviru ove izložbe pojavilo se dvadesetdva izlagača sa raznim tehnikama šaranja jaja ko i sa aranžmanima vezanim za pridstojeći Uskrs.

IMG 7639

Med prisutnim zvanicama bili su: Milanka Kostić, članica varoškog veća zadužena za kulturu i obrazovanje, Mirko Bajić i Tihomir Vrbanović isprid BNS, Boris Bajić, direktor NIU BIC-a, ko i dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidinica BNS koja je svečano i otvorila ovo izložbu.

IMG 7664

Pored izložbenog dila ove izložbe bio je i takmičarski dio koji je obuhvatio temu vezanu za najstarije jaje koje je izloženo. Pridsinik ovog žirija je bio poznat subatički kolekcionar Ljudevit Vujković Lamić koji je ocinio prispile eksponate di su prvo i drugo misto dobila jaja vlasništva Marije Bošnjak iz Male Bosne a treće misto su dilili KUD „Bunjevka“ iz Subatice i Ivan Kuntić.

IMG 7654

U kulturnom-umitničkom dilu programa nastupile su vokalne solistkinje Tamara Babić i Emina Tikvicki sa programom korizmeni pisama. Izložba je će bit otvorena do četvrtka, 7. aprila od 9-18 sati.

 

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE