ODRŽANA XVI USKRŠNJA IZLOŽBA U MALOJ BOSNI

 


ODRŽANA XVI USKRŠNJA IZLOŽBA U MALOJ BOSNI

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 28.03.2022. │


 

Po šesnaesti put po redu u Maloj Bosni u nedilju, 27. marta, organizovana je već tradicionalna uskršnja izložba u organizaciji UG „Bunjevačka vila“ u Domu kulture u Maloj Bosni tj. u prostorijama Gerontološkog kluba.

IMG 7185

Med prisutnim zvanica bili su Veljko Vojnić isprid kabineta gradonačenika Varoši Subatice, Mirko Bajić i Kata Kuntić isprid Bunjevačkog nacionalnog savita ko i drugi pridstavnici bunjevački udruženja i institucija.

Svake godine ova izložba okupi velik broj izlagača kako starijeg tako i mlađeg uzrasta a tako je bilo i ove godine. Izloženi eksponati počev od jaja pa do drugi simbola pridstojećeg Uskrsa bili su izrađeni u raznim tehnikama kako tradicionalnim tako i sa modernim materijalima i dizajnom.

IMG 7189

Pristunima se na početku programa obratila Nela Ivić, pridsidnica UG „Bunjevačka vila“ iz Male Bosne i zafalila se onima koji godinama podržavaju organizaciju ove izložbe a to su Bunjevački nacionalni savit, Varoš Subatica i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s virskim zajednicama.

Kako su se počele organizovat ove uskršnje izložbe i na koji način one traju već dugi niz godina o tom nam je divanila Marija Bošnjak, koja je od samog početka u organizaciji ovi izložbi.

IMG 7087

Ko i svake godine pa i ove, izložbu je svečano otvorio vlč. Dragan Muharem koji je ujedno i čestito desetogodišnjicu rada ovog bunjevačkog udruženja u Maloj Bosni.

Nadamo se da će ova izložba još dugi niz godina bit organizovana i da će svake godine još više okupit izlagača mlađeg uzrasta i da se još više upoznaju i sačuvaju običaji kod Bunjevaca vezani za Uskrs.

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE