Osamnaesta izložba Božićnjaka u Maloj Bosni

 


Osamnaesta izložba Božićnjaka u Maloj Bosni

│ Izvor: BMC │ Nedilja, 05.12.2021. │


 

Tradicionalna osamnaesta po redu izložba Božićnjaka u organizaciji UG „Bunjevačka vila“ iz Male Bosne održana je u nedilju, 5. decembra u Domu kulture u Maloj Bosni. Ko i svake godine okupio se veliki broj izlagača kako Božićnjaka tako i drugi esponata vezani za pridstojeći Božić.

IMG 4817

U okviru organizacije ove izložbe ujedno je obiluženo deset godina rada bunjevačkog udruženja „Bunjevačka vila“ čije članice su aktivno uključene u sve izložbe koje ovo udruženje godinama unazad radi.

IMG 5198

Jedna od najaktivniji članova i žena koja je dala velik doprinos da se Božićnjak sačuva ko običaj kod Bunjevaca jeste Marija Bošnjak koja puni 25. godina organizuje izložbe i radi na očuvanju ove tradicije u Maloj Bosni. Nela Ivić, pridsidnica UG „Bunjevačka vila“ iz Male Bosne je istakla koliko je truda i rada svi ovi godina uloženo da bi izložba doživila svoje punolitstvo.

IMG 5248

Izložbu je svečano otvorio vlč. Dragan Muharem koji je unazad deset godina bio prisutan na svim izložbama. Med prisutnim zvanicama bili su pridsidnik IO BNS Branko Pokornić, pridsidnica odbora za kulturu Kata Kuntić, član IO BNS Tihomir Vrbanović, direktor NIU BIC Boris Bajić ko i pridstavnici bunjevački ustanova i udruženja.

IMG 5236

U kulturno-umitničkom dilu programa učestvovala su dica koja uče bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture sa recitacijama vezanim za božićno vrime.

 

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE