Održana izložba slika sa slamarsko-likovne kolonije „Lemeška jesen 2021“

 


Održana izložba slika sa slamarsko-likovne kolonije „Lemeška jesen 2021“

│ Izvor: BMC │ Nedilja, 05.12.2021. │


 

Izložba slika sa sedme po redu održane slamarsko-likovne kolonije „Lemeška jesen 2021“ u organizaciji BKC „Lemeški Bunjevci“ iz Lemeša izložene su u četvrtak, 2. decembra, u svečanoj Sali MZ Lemeš. Na svečanom otvaranju bili su prisutni izlagači ko i pridstavnici bunjevački udruženja, pridsidnica odbora za kulturu BNS Kata Kuntić i Boris Bajić, direktor NIU BIC.

IMG 5108

Stipan Budimčević, organizator ove slamarsko-likovne izložbe je kazo da je zadovoljan sa samom izložbom jel je bilo tušta novi mlađi izlagača koji su po prvi put izložili svoje radove na ovoj izložbi.

Martina Dujmović je izložila svoj prvi rad u tehniki slame i zadovoljna je sa dugogodišnji radom i obukom rada sa slamom di planira da u budućnosti radi i ozbiljnije slike od slame.

IMG 5124

Marija Cerar rukovodilac slamarske sekcije pri KUD „Aleksandrovo“ iz Subatice koja je bila prisutna na ovoj izložbi je kazala kolko je zadovoljna u radu sa dicom u okviru njihove slamarske sekcije koja postoji dugi niz godina u okviru njihovog društva.

IMG 5147

Projekat realizacije ove manifestacije su podržali BNS, UK „Centar za kulturu Bunjevaca“ i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa virskim zajednicama.

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE