Koncertom „Duhom ljubavi“ Tamara Babić obilužila dvadest godina svoga rada

 


Koncertom „Duhom ljubavi“ Tamara Babić obilužila dvadest godina svoga rada

│ Izvor: BMC │ Subota, 23.10.2021. │


IMG 1314

Svečanim koncertom pod nazivom „Duhom ljubavi“ vokalna solistkinja Tamara Babić je u petak, 22. oktobra, obilužila dvadest godina svoga rada u Velikoj vićnici Varoške kuće u Subatici.

IMG 0861

U programu koncerta su učestvovali različiti izvođači, kako vokalni solisti, tako i instrumentalisti sa kojima je ona sarađivala u protekli dvadest godina ko što su: Gordan Papić – klavir, Balša Pešikan – violina, Kornelije Vizin – klavir, Nataša Kostadinović vokalni solista, Šandor Kolompar – klavir, Marko Križanović – vokalni solista; koji su izveli program koji je obuhvatio kompozicije zabavne, evergreen i klasične muzike.

IMG 0907

U dilu programa koji je bio pridviđen za izvornu narodnu muziku, učestvovali su Radovan Marić – harmonika, koji je bio i vođa orkestra, Miroslav Pap – klasična gitara, Zoltan Fabian – kontrabas i Šandor Kolompar – klavir. Oni su izveli instrumentalni splet narodni pisama i kola sa kojima su takođe pored domaćina cilovečernjeg programa Tamare Babić nastupile i članice pivačke grupe „Mustre“ iz Novog Bečeja.

IMG 1255

Specijalni gost ovog programa je bi poznat vojvođanski pivač, gospodin Milan Prunić koji je izveo blok njegovi najpoznatiji vojvođanski pisama.

IMG 0681

Program su upotpunile i voditeljke programa: Nela Ivić, Ružica Parčetić i Stanislava Lutkić. Projekat ovog koncerta su podržali Bunjevački nacionalni savit, Varoš Subatica i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa virskim zajednicama.

 


VIDEO PRILOG: BMC


 

FOTOGRAFIJE