„Bockovi” novinari se okupili u Novom Sadu

 


„Bockovi” novinari se okupili u Novom Sadu

│ Izvor: BKC Novi Sad │ Ponediljak, 04.10.2021. │


 

„Bunjevačka kuća” u Novom Sadu radi punim kapacitetom - postala je misto okupljanja Bunjevaca u Novom Sadu, prija svega mladi koji su na studijama, al i mladi Bunjevaca koji su trenutno u Subatici, odnosno Beogradu.

IMG 5121

Tako je „Bunjevačka kuća” otvorila svoja vrata i novinarima „Bocka” koji su iskoristili lip dan kako bi positili Novi Sad, al i kako bi vidili kako se njeve koleginice, danas studentkinje, Iva Romić, Ivona Balažević i Andrea Sabo, prilagodile novim obavezama, te prodivanili o narednim izdanjima „Bocka”.

IMG 5115

Kako je istako Mirko Bajić, urednik „Bocka”, važno je dat mladima podršku, oni su motor razvoja jedne zajednice, a oni će i nadalje bit uključeni u nigovanje kulture Bunjevaca, te u razvoj informisanja u zajednici. Što se „Bunjevačke kuće” u Novom Sadu tiče, velika zafalnost iđe na adresu Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada, koji je nedavno i sam obašo ovaj prostor i pružio podršku bunjevačkoj zajednici u ovoj varoši.

IMG 5118

U vrime studiranja, pogotovo kad su česte promine u načinu pohađanja nastave u skladu sa trenutnim okolnostima, mladim studentima i te kako znači to što na raspolaganju imaje misto di mogu boravit, ić na pridavanja, pripravljat se za ispite. Baš je to potvrdila i Iva Romić, dugogodišnji stipendista „Bockove” redakcije, od ove godine i student arhitekture.

IMG 5128

Kako je rasto „Bocko”, rasla su i dica. Tako je Maja Rudinski, nuz „Bocka” prošla osnovnu i sridnju škulu, a sad je upisala fakultet u Beogradu. Kaže kako joj je rad u redakciji pomogo, te se sad lakše nosi sa svim obavezama.

IMG 5135

Kako se moglo čut, u planu su nova izdanja „Bocka” koja će, ko i dosad, donet niz vridni tekstova vezani nuz sve teme koje zanimaje mlade, sa posebnim osvrtom na mlade u bunjevačkoj zajednici. Sa mladim novinarima ko mentor radi Nikola Stantić.

 

 


Video prilog: BMC