Dani bunjevačke kulture u Novom Sadu

 


Dani bunjevačke kulture u Novom Sadu

│ Izvor: BKC Novi Sad │ Utorak, 24.08.2021. │


IMG 4023

U organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra – Novi Sad, proteklog vikenda upriličeni su sedmi po redu „Dani bunjevačke kulture u Novom Sadu“.

IMG 4199

Misto održavanja i ovog puta bio je prostor Kulturnog centra Novog Sada, di je upriličena izložba koja na simbolični način prikaziva put dobijanja kruva, ko centralnog simbola svake dužijance, a nastavljen je prikazom običaja koji slavi jedan od praznika Bunjevaca – „Dan Dužijance“.

IMG 4065

Program su uveličale zvanice isprid Grada i Pokrajine, Zorica Šijak, načelnica Gradske uprave za kulturu i Dragan Traparić, iz pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose s virskim zajednicama.

IMG 4050

O običaju koji je Bunjevački nacionalni savit proglasio jednim od nacionalni praznika Bunjevaca, dužijanci, prisutni su čuli štogod više od Antuna Petrovića, dok su učešće u kulturno-umitničkom dilu programa uzela kulturno-umitnička društva „Bratstvo“ i „Aleksandrovo“ iz Subatice.

IMG 4166

Po tradiciji, povorka u bunjevačkoj nošnji prošla je centrom varoši, a program je završen s nikoliko bunjevački kola na Trgu slobode.

 

 



FOTOGRAFIJE