Vučević obašo „Bunjevačku kuću“ u Novom Sadu

 


Vučević obašo „Bunjevačku kuću“ u Novom Sadu

│ Izvor: BKC Novi sad │ Četvrtak, 05.08.2021. │


 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obašo je u četvrtak, 5. avgusta, „Bunjevačku kuću“ u Novom Sadu. Rič je o prostoru koji pripada Novom Sadu, a koji je dat na korišćenje pripadnicima bunjevačke zajednice u ovoj varoši.

IMG 4167

Bila je to prilika da gradonačelnik Novog Sada vidi na koji način se „Bunjevačka kuća“ koristi, al i da kroz divan sa Mirkom Bajićom, pridsidnikom Saveza bački Bunjevaca, i Suzanom Kujundžić Ostojić, te sa ostalim pridstavnicima Savita, SBB-a i udruženja koja funkcionišu u Novom Sadu, sazna više o položaju Bunjevaca u Vojvodini u njezinom administrativnom centru.

IMG 4210

Želimo da se pripadnici svi nacionalni manjina u našoj varoši osićaje ravnopravnim i uvaženim ko i svi ostali građani i uvik ćemo bit tu kako bi saslušali njeve želje i sagledali mogućnosti realizacije isti. Ustupanjom na korišćenje ovog varoškog prostora, doprinosi se očuvanju kulturnog identiteta i osobenosti Bunjevaca. Nuz kulturne sadržaje, ovaj prostor će imat još jednu lipu namenu, a to je pružanje smištaja za studentkinje koje pohađaje studije na Univerzitetu u našoj varoši – kazo je Vučević i naglasio kako triba u praksi poštivat i razvijat multikulturalnost, raznolikost i multikonfesionalnost, triba čuvat različitosti kojima se ponosimo vikovima na ovim prostorima.

IMG 4119

Nakon što je Andrea Sabo, jedna od studentkinja, uručila gradonačelniku umitničku sliku od slame, rad Stipana Budimčevića, Mirko Bajić, pridsidnik SBB-a, al i pridsidnik Bunjevačkog kulturnog centra u Novom Sadu, se zafalio Novom Sadu na višegodišnjoj podrški i saradnji, ko i na positi gradonačelnika:

Saradnja se posebno ogleda u kulturnom pridstavljanju Bunjevaca u Novom Sadu, biće i u političkom radu. Ovaj prostor smo nazvali „Bunjevačka kuća“, jer su vrata otvorena svima, našim ustanovama, pojedincima, naročito mladima. Ode se mogu družit, okupljat, realizovat projekte, ne samo Bunjevci, nego svi naši prijatelji. Našli smo način da podržimo naše mlade studente u Novom Sadu.

 

 


FOTOGRAFIJE