Održana dičija radionica „Litnja čarolija“

 


Održana dičija radionica „Litnja čarolija“

│ Izvor: BMC │ Petak, 18.06.2021. │


Bunjevački omladinski centar i UG „Bunjevačka kasina“ u četvrtak, 17. juna održali su radionicu za dicu pod nazivom „Litnja čarolija“ u prostorijama „Studia M” Gaudeamusa u Subatici.

IMG 5094

Tema održavanja ovi dičiji radionica bila je vezana za pletenje vinaca od ivanjskog cvića u povodu pridstojećeg bunjevačkog običaja priskakanje vatre na Svetog Ivana Cvitnjaka ko i radionica vezana za izradu predmeta i pletiva od slame.

IMG 5128

Dica su imala prilike upoznat se sa način pletenje vinaca ko i njihovom simbolikom vezanom za bunjevački običaj priskakanja vatre, a o tom je divanila Marija Bošnjak poznavalac bunjevački običaja, a o tehnikama pletenja slame i pletivima divanio je Stipan Budimčević, poznati lemeški slamar i neko ko godinama radi sa dicom upoznavajući ih sa tehnikom rada vezanom za slamarsku umitnost.

IMG 5155

- Cilj ovi radionica je upoznavanje sa bunjevačkim običajima, razvijanje razni veština kod dice i da se nauči nešto novo i zanimljivo kroz druženje i rad – kazala je Tamara Babić, koordinator dičiji radionica.

U ovoj radionici učestvovala su dica OŠ „10. oktobar“ i OŠ „Jovan Mikić“ iz Subatice.

 

 


Video prilog: BMC


 

FOTOGRAFIJE