Svečana dodila ugovora za sufinansiranje projekta u kulturi

 


Svečana dodila ugovora za sufinansiranje projekta u kulturi

│Izvor: BMC │ Petak, 04.06.2021. │


 

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s virskim zajednicama u četvrtak, 03. juna, u holu Pokrajinske vlade, organizovo je svečanu dodilu ugovora po Konkursu za sufinansiranje projekata od značaja za kulturu i umitnost nacionalni manjina.

IMG-1

Naš Sekretarijat je za ovu godinu izdvojio 8,6 miliona dinara za sufinansiranje projekata od značaja za kulturu i umitnost nacionalni manjina za 16 manjinski zajednica koje su konkurisale u okviru 41 opštine iz Vojvodine. Pristiglo je priko 300 projekata, a od tog je podržano 107 za oblast kulture a 24 projekta su podržana za izdavačku dilatnost na jezicima nacionalni manjina. Smatramo da je ova godina bolja od pridhodne vezano za realizaciju projekata i nadamo se da će oni u ovoj godini njihovom realizacijom nadoknaditi sve ono što se sa prošlom godinom nije moglo ostvarit zbog pandemije Kovida 19 – kazo je Zoltan Kudlik, pomoćnik pokrajinskog sekretara.

Bunjevačka nacionalna zajednica je takođe bila prisutna na ovoj svečanoj dodili sa pridstavnicima svoji ustanova i uduženja, kojima su podržani projekti vezani za održavanje kulturni manifestacija ko i izdavanje knjiga na bunjevačkom jeziku.