UG „Bunjevačko kolo” – Sombor dobitnik priznanja Grada Sombora

 


UG „Bunjevačko kolo“ – Sombor dobitnik priznanja Grada Sombora

│ Izvor: UG „Bunjevačko kolo” Sombor │ Petak, 19.02.2021. │


 

Pridsidnik i podpridsidnicaDa su u Somboru Bunjevci posebno poštivani od strane Somboraca, to već svi znadu. Potvrda za to nam dolazi i ovih dana kad Sombor slavi svoj dan, 272. godine od sticanja statusa Slobodnog kraljevskog grada.

Na proslavi Dana Grada, 17. februara, na svečanoj akademiji u Somborskom Narodnom Pozorištu, Bunjevci su imali čast pridstavit se igrokazom, prikazom jednog od Bunjevački običaja na kraju Poklada, „Saranjivanja begeša“, u zajedničkoj izvedbi KUD „Ravangrad“ i UG „Bunjevačko kolo“ – Sombor.

Na istoj svečanosti, gradonačelnik Grada Sombora, gospodin Antonio Ratković je uručio priznanje – zahvalnicu Udruženju građana „Bunjevačko kolo“ – Sombor, za veliki doprinos očuvanju kulture i tradicije Bunjevaca na ovim prostorima i kulture i tradicije grada Sombora, koje su neraskidivo i trajno povezane i izpreplitane.

Nagradu je od gradonačelnika u ime UG „Bunjevačko kolo“ primio pridsidnik Dejan Parčetić i kazao:

- Posebna je čast od gradonačelnika primiti ovo priznanje u godini kad UG „Bunjevačko kolo“ slavi 100 godina od osnivanja i 20 godina od reosnivanja. Somborski Bunjevci, okupljeni u UG „Bunjevačko kolo“ su oduvik nailazili na dostojno poštovanje kod vršioca gradskih vlasti grada Sombora, prećutno, čak i u vrime posli Drugog svitskog rata, kad su Bunjevci bili majskim dekretom iz 1945 „zabranjeni“. U poslednjih nekoliko godina mi nailazimo na posebno razumevanje gradskih vlasti u pogledu rešavanja svih problema koje naša zajednica u Somboru ima. I današnje priznanje je sjajna ilustracija dobrih odnosa i poverenja koje ide uzlaznom linijom, na čemu smo gradonačelniku i njegovom timu vrlo zahvalni.