Tradicionalna „Izložba božićnjaka”

 


Tradicionalna „Izložba božićnjaka”

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 07.12.2020. │


IMG 3824

Tradicionalna „Izložba božićnjaka” u Maloj Bosni je održana po sedamnajsti put. Nigovanje tradicije pokrenila je Marija Bošnjak, a već godinama unazad iza organizacije stoji Udruženje građana „Bunjevačka vila”.

IMG 3887

Kako kažu organizatori, ovogodišnja izložba je bila skromnija, zbog epidemiološke situacije, al je bilo važnu očuvat tradiciju.

– Pomogli su nam iz UK „Centar za kulturu Bunjevaca”, a imali smo podršku i lokalne samouprave. Izložba je bila manjeg obima, na žalost, nije bilo ni čeljadi koja obično izlažu i razne druge rukotvorine koje iđu nuz pridstojeće svece, al se nadamo kako će već naredne godine sve bit nastavljeno kako smo i navikli – divani Nela Ilić, pridsidnica UG „Bunjevačka vila”.

IMG 3884

Božićnjake nastale spretnim i maštovitom radom UG „Bunjevačka vila” pogledo je i pofalio i vlč. Dragan Muharem. U svojoj poruki je naglasio kako je ovo prilika kako bi bili bliži jedni drugima, makar ne fizički. Nek puštimo Boga nek nas dotakne, i ako se povlačimo jedni od drugi, nek se ne povlačimo od Boga.

N. S.

 


FOTOGRAFIJE