Izložba i cilodnevna radionica slamarenja

 


Izložba i cilodnevna radionica slamarenja 

│ Izvor: Bunjevačko kolo - Sombor │ Srida. 11.11.2020. │


 

Nakon serijala radionica slamarenja koje su realizovane u periodu od juna do novembra miseca održana je „Izložba i celodnevna radionica”, u subotu, 7. novembra 2020. godine u galerijskom prostoru UG „Bunjevačko kolo” Sombor u organizaciji udruženja.

deca

Izložbu je otvorila podpridsidnica UG „Bunjevačko kolo” Sombor, Aleksandra Medurić Kalčan, koja je tom prilikom kazala da se zbog epidemiološke situacije odustalo od realizacije manifeatacije „Bunjevačka Dužionica 2020.”, međutim, realizovan je važan dio manifestacije koji podrazumeva 15 održanih radionica slamarenja, koje su krunisane cilodnevnom radionicom i izložbom. Na izložbi poseban akcenat je stavljen na ukrase od slame koje su članice slamarske sekcije pripravile za ukrašavanje učesnika Dužionice, risara, bandaša i bandašice.

radionica2

Isprid Grada Sombora, događaj je positila zaminica gradonačelnika, Ljiljana Tica, koja je tom prilikom naglasila da udružnje niguje posebnu umitnost koja odražava duh Vojvodine, te da je izuzetno važno što umitnice slamarenja čuvaju, niguju i prinose na dicu ovu specifičnu umitnost.

radionica3

Positioci su imali priliku da vide slike, čestitke, minijature, suvenire, ukrase i cvitove od slame, kao i da učestvuju u radionici, te se upute u osnove slamarenja.

Ovaj projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Grad Sombor.

 


FOTOGRAFIJE