Nove aktivnosti učenika sridnji škula

 


Nove aktivnosti učenika sridnji škula

│ Izvor: BMC │ Utorak, 20.10.2020. │


IMG 6456

Kako je to i bilo najavljeno, đaci koji u sridnjim škulama uče bunjevački ponovo su se okupili u cilju druženja, al i upoznavanja sa tradicijom svojeg naroda.

Ovaj put grupa učenika se uputila na Vinariju „Zvonko Bogdan“ i Salaš Vinarije „Zvonko Bogdan“ sa namirom kako bi se malo družili, još bolje upoznali, al i upoznali sa dilom tradicije Bunjevaca.

IMG 6380

Bilo nam je zanimljivo vidit kako je kadgod teko život na jednom imanju. Uvik je dobro čut štogod novo, štogod novo naučit, al i vidit autentične svidoke prošlosti koje čuva ovaj salaš – složili su se učenici.

IMG 6408

Uz zafalu svima koji su pomogli u realizaciji ovog izleta, dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM dodaje:

Dok smo bili u obalasku sitili smo se i bunjevački riči koje se manje koriste, upoznali sa salašom, al je prija svega sastanak bio značajan za dicu koja su se družila i još malo bolje upoznala. Pridstoji onlajn nastava, a i u narednom periodu, dok god to situacija bude dozvoljavala, planiramo ovaka okupljanja u manjim grupama. Planiramo ić na pridstave, u bioskop, ako epidemiološka situacija bude dobra moždar otić i u Baju. Kako smo i kazali prilikom prvog okupljanja, trudićemo se organizovat nastavu u sridnjim škulama na način kako bi ona bila i uživanje.

 


FOTOGRAFIJE