Dani bunjevačke kulture u Bajmoku

 


Dani bunjevačke kulture u Bajmoku

│ Izvor: BMC │ Nedilja, 20.09.2020. │


U značajno drukčijem obliku, te nuz poštovanje svi priporuka i propisani mira, u subotu, 19. septembra, održano je petnaesto izdanje tradicionalne manifestacije – „Dani bunjevačke kulture u Bajmoku“.

IMG 9532

Iz Bunjevačkog kulturnog centra „Bajmok“ koji stoji iza organizacije ističu da je bilo važno da se održi kontinuitet po kojem je Bajmok poznat proteklu deceniju i po. U okviru programa održan je i tradicionalni „Etno-festival bunjevački ila“. Kuvanja nije bilo, već su gosti, iz čitavog Bajmoka, Subotice, Male Bosne, Stare Moravice, Lemeša, Sombora, Kaponje... već doneli pripremljenu ranu i pridstavili je. Takođe, nuz autentična ila, prikazani su stari zanati i alati koji su bili značajni za Bunjevce, odnosno za sve one koji žive na plodnoj ravnici.

IMG 9602

Prisutne je pozdravio Stevan Bešlić, v.d. pridsidnika BKC „Bajmok“, dok je dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, proglasila manifestaciju otvorenom.

IMG 9925

Program je nastavljen u poslepodnevnim satima, kada je promovisan trinaesti dokumentarni film, te četrnaesti festivalski bilten, posvećen ilima pripremanim 2019. godine. Iza dokumentarnog filma stoji Branko Pokornić, počasni pridsidnik BKC „Bajmok“, a kroz njega je predstavljena Marija Vuković Milićević, svitska šampionka i prvakinja u padobranstvu, višestruka rekordera u skoku sa padobranom u više disciplina, uvek ponosna na svoje bunjevačko poriklo.

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE