Svečano otvoren 19. Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

 


Svečano otvoren 19. Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva


 

Devetnaesti po redu FBNS svečano je otvoren u ponediljak, 7. septembra, u Svečanoj sali Otvorenog univerziteta u Subotici.

IMG 6829

Prvo veče festivala bilo je posvećeno temi pod nazivom „100 godina od potpisivanja Trijanonskog sporazuma u Versaju“ o kom je divanila dr Suzana Kujundžić Ostojić sa svojim radom na ovu značajnu istorijsku temu za Bunjevce.

IMG 6861

Priređena je i mala izložba sa značajnim fotografijama i mapama vezane za taj vrimenski period. A na samom kraju pridavanja izveden je dio iz pozorišne pridstave „Nasliđe naši pridaka“ tj. dio pozorišne pridstave koji divani upravo o temi vezanoj za Trijanon koja će bit izvedena premijerno sridinom oktobra miseca u izvođenju amatersko dramske grupe KUD „Bunjevka“. Tekst i režiju za ovu novu bunjevačku pozorišnu pridstavu napisala je Kata Kuntić.

IMG 6885

Ovogodšnji festival je sufinansiran od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice i Grada Subotice a festival je podržan od strane Bunjevačkog nacionalnog savita, UK „Centar za kulturu Bunjevaca“ , NIU BIC, BMC, UK „Etno kuća Kuntić“ i UG „Bunjevačka kasina“.

 


Video prilog: BMC


GALERIJA FOTOGRAFIJA