„Bunjevačka Dužijanca 2020”

 


„Bunjevačka Dužijanca 2020”

│ Izvor: BMC Sombor │ Utorak, 28.07.2020. │


 

Povodom završetka žetve, Bunjevački kulturni centar „Lemeški Bunjevci“ iz Svetozara Miletića, u nedilju, 26. jula, pripravio je tradicionalnu proslavu „Bunjevačka Dužijanca 2020“.

DSC08414

Blagoslovljen kruv od novog žita, vinac i krunu nosili su bandašica i bandaš lemeške Dužijance – Martina Marton i Luka Bošnjak u pratnji mlade risarke Martine Dujmović.

Svetu misu zafalnicu na kojoj se blagosilja kruna od žita i kruv od novog brašna, pridvodio je velečasni Antun Egedi.

DSC08381

Bandašica i bandaš poneli su posvećen vinac, kruv i krunu do BKC „Lemeški Bunjevci“ di su vinac pridali domaćinu Dužijance Stipanu Budimčeviću a kruv i krunu pridsidnici NSBNM dr Suzani Kujundžić Ostojić.

Pridsidnik udruženja Stipan Budimčević zafalio se svim ustanovama, udruženjima i učesnicima koji su pomogli održavanje manifestacije.

DSC08470

Projekat „Bunjevačka Dužijaca 2020“ podržali su Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine, Ustanova kulture „Centar za kulturu Bunjevaca”, a finansiran je od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, nacionalne zajednice i odnose s virskim zajednicama i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

DSC08454

Nuz prevencije mira zaštite propisane od strane kriznog štaba iz Sombora, svečanost „Bunjevačka Dužijaca 2020“ ko jedan od četri nacionalna praznika Bunjevaca, i ove godine uspila je da očuva običaje, kulturu i tradiciju bunjevačke zajednice.

 


GALERIJA FOTOGRAFIJA