TRADICIONALNE BUNJEVAČKE SIGRE U KNJIGI I NA CD-U

│ Utorak, 17.12.2019. │


TRADICIONALNE BUNJEVAČKE SIGRE U KNJIGI I NA CD-U

 

Kadgod su se dica puno više sigrala napolju. Vrime nisu provodili u zatvorenom prostoru i pored kompjutera, jel mobilni telefona. Prostor za sigru bila je avlija, sokak, livada, njiva dok se čuvo josag.

Tradicionalne bunjevacke sigre CD

Tu su nastajale svakojake sigre: Kasalisice, Vrepčanje, Zlatni ćupića i još mnoge druge. Veliki broj nji danas je zaboravljen i samo se još stariji sićaje njevi naziva. Zato je Bunjevački edukativni i istraživački centar „Ambrozije Šarčević“ izdo knjižicu „Tradicionalne bunjevačke sigre“, a sadržaj knjige ponovljen je i na CD-u pod istim nazivom. To je uputstvo kako se sigrat unutri, napolju, liti jel zimi u proliće jel jesen.

Sigre su zabilužili: Ana Vojnić Kortmiš, Antuš Romić, Mirjana Savanov i Suzana Kujundžić Ostojić.

Sadržaj sa CD-a snimljen je tokom Dičije nedilje u Tavankutu u OŠ „Matija Gubec“, a dicu je sigrama naučila učiteljica Mirjana Savanov i Antuš Romić na manifestaciji Sigrarije za mlađe i starije di su učestovali članovi KUDŽ „Bratstvo“.  U goste Tavankutu na Dičiju nedilju su došle i škule, OŠ „Pionir“ iz Starog Žednika, OŠ „Ivan Milutinović“ iz Male Bosne i OŠ „Vuk Karažić“ iz Bajmoka.

Bila je to lipa nagrada za nji pošto su učestovavali na takmičenju recitatora „Ja volim bunjevački“, koje je održano sridinom februara.

Ova šarena i zanimljiva knjižica sa CD-om stizala je zajedno sa slatkim paketićima u škule njevim pridavačima kako bi se već na idućim časovima sadržaj mogo primenit.

T. K. M.