Bockovi novinari na prijemu kod somborske gradonačelnice

│ Izvor: BMC SomborČetvrtak, 07.03.2019. │

Bockovi novinari na prijemu kod somborske gradonačelnice

Mladi članovi Bunjevačkog media centra positili su 7. marta, povodom Dana žena, gradonačelnicu Sombora Dušanku Golubović u zgradi Županije. Pod mentorstvom Stanislave Lutkić, pridsidnice udruženja, pridstavljen je rad Media centra, uloga dice i mladi novinara lista za mlade na bunjevačkom jeziku Bocko.

DSC05402

Tokom protekle dvi godine, udruženje je podržano od stane lokalne samouprave projektom „Mladi Bunjevci u Somboru“, koji niguje identitet nacionalni manjina. Projekat jednim dilom pokriva rad Bockovi novinara koji izveštavaju o događajima u Somborskoj opštini i ostalim temama aktuelnim med mladima. Tom prilikom Tijana Fituš i Sergej Drvar uručili su nikoliko brojeva lista za mlade Bocko gradonačelnici.

Gradonačelnica je ukazala da je rad pridstavnika Bunjevačkog media centra jedan dobar primer i izrazila je nameru da se podrži i afirmiše rad mladi novinara kroz buduće projekte.

DSC05387

Vasilisa Drvar poklonila je gradonačelnici knjigu, ko poklon za Dan žena od svi članova udruženja, koja govori o nigovanju bunjevačkog nacionalnog identiteta i pokazuje bogatu kulturnu baštinu bački Bunjevaca.

Anja Knežević nosila je bunjevačku nošnju a Martina Dujmović bačku nošnju ko dio nigovanja multikulturalnosti na ovim prostorima. Ove divojčice pripravile su pisme na bunjevačkom jeziku koje su ko poklon izrecitovale gradonačelnici.

DSC05397

Ivana Jozić i Luka Bošnjak, mladi Bockovi novinaru su pridstavili svoj rad na časopisu i ukazali na teme kojima se bave. Luka Bošnjak je iskoristio priliku da postavi nikoliko pitanja gradonačelnici o tome kako je to biti žena gradonačelnik, i uručio gradonačelnici najvridniji poklon, bunjevačko zlato, cvit od slame urađen od strane našeg umitnika slamara Stipana Budimčevića.



Video prilozi: BMC


Galerija fotografija