Šaljivo veče s pisnikinjom Marijom Feher

│ Izvor: BMC Sombor │ Utorak, 05.03.2019. │

Šaljivo veče s pisnikinjom Marijom Feher

DSC05375

U ponediljak, 4. marta u Dičijoj biblioteci „Karlo Bijelicki” u Somboru, Bunjevački media centar pripravio je Šaljivo veče s pisnikinjom Marijom Feher iz Čonoplje. Čuvajuć bunjevački jezik, tradiciju i kulturu kroz svoje pisme, Marija je dala velik pečat bunjevačkom nacionalnom identitetu.

DSC05341

Veče je bilo posvićeno pridstojećem prazniku žena, pa su tako i stihovi koje je pisnikinja podilila sa publikom bili upriličeni. Gradsko kulturno umetničko društvo Sombor, ulipšalo je veče izvornim bunjevačkim igrama, a glumci amateri iz Čonoplje i Svetozara Miletića odigrali su komični skeč čiji je autor Marija Feher.

Puno mi je srce večeras, jer doživit u starosti vako štogod, zdravo je lipo. Glumila sam puno, pisala i čitala, bila sam nagrađena aplauzom, i to mi je uvik bilo nešto lipo. Želja mi je da zadovoljim publiku kako bi svi bili srićniji” kazala je pisnikinja Marija Feher.

DSC05344

Naš zadatak nije samo obavištavanje i informisanje o događajima vezanim za bunjevačku zajednicu u Somboru i okolnim mistima, već imamo zadatak i obavezu da na neki način promovišemo i budemo podrška bunjevačkim udruženjima i ljudima iz bunjevačke zajednice koji niguju jezik, kukturu i tradiciju. Marija Feher je dala veliki doprinos kroz svoju poeziju, prozu i mala pozorišna dila, a na ovaj način želimo da je prikažemo i široj javnosti. Potrudićemo se da u nekom skorijem periodu pomognemo da njena dila budu objavljenja u knjigi”, kazala je pridsidnica Bunjevačkog media centra Sombor, Stanislava Lutkić.

DSC05371

Na kraju programa pridsidnik Saveza bački Bunjevaca Mirko Bajić, čestito je 8. Mart svim prisutnim damama i svakoj dami poklonio cviće.

S. L.


│Šaljivo veče s pisnikinjom Marijom Feher - prilog│


│Video prilozi: BMC│


│Galerija fotografija│