Čonopljansko bunjevačko prelo

Izvor: Bunjevački Media Centar
Ponediljak, 28.01.2019.

Čonopljansko bunjevačko prelo


U organizaciji familije Jozić iz Čonoplje, Saveza bačkih Bunjevaca i BKC „Lemeški Bunjevci” u nedilju, 27. januara, u svečanom prostoru „Sala LUX Rano Jutro” u Čonoplji, održano je Čonopljansko bunjevačko prelo.

Prelo Conoplja

Organizator prela Ljiljana Jozić svečano je otvorila prelo paljenjem Marinske sviće, nakog čega je uslidio kulturno-umitnički program koji su vodili Stanislava Lutkić i Antun Petrović.

Svečani dio programa ulipšali su igrom Gradsko kulturno-umitničko društvo Sombor iz Sombora. Lipe stihove čitale su Ivana Jozić i Anja Knežević. Šaljivim stihovima i zgodnom rimom pridstavila se pesnikinja iz Čonoplje Marija Feher.

Conopljansko Prelo 06

Dio kulturno-umitničkog programa bio je skeč u izvođenju Ljiljane Jozić, Stipana Budimčevića, Marije Farago, Kristine Knežević i Luke Bošnjaka, autorke Marije Feher. Prid kraj programa zapivala je Tamara Babić pismom „Kolo igra tamburica svira”. Cilo veče goste su zabavljali „Somborski tamburaši”.

Conopljansko Prelo 33

Organizator prela Stanko Jozić istako je zadovoljstvo što su se posli jedanajst godina Bunjevci u Čonoplji ponovo okupili na prelu.

Svečanosti su prisustvovali pridsidnica BNS, dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnik SBB i podpridsidnik BNS Mirko Bajić, pridsidnik Izvršnog odbora BNS Branko Pokornić, pridsidnica Odbora za kulturu BNS Kata Kuntić, pridstavnici bunjevački institucija i udruženja ko i pridstavnici media. Na prelu su se okupili gosti iz Čonoplje, Svetozara Miletića, Sombora, Bajmoka i Subotice. Prigodnim ričima goste je pozdravila pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić.

Conopljansko Prelo 13

Mirko Bajić istako je zadovoljstvo pozivom da pomogne kako bi se Čonopljansko bunjevačko prelo obnovilo posli jedanajst godina, „Savez bački Bunjevaca u želji i potribi da bunjevačka zajednica ostvari svoja prava i niguje svoju kulturu i tradiciju, s ogromnim zadovoljstvom uložili smo napor ne tako velik, al dovoljan da ovo mož da se uradi na valjan način.”

Conopljansko Prelo 24

Posli večere organizovana je tombola s vridnim nagradama. Premiju LED televizor odnila je Marija Farago iz Čonoplje, koja je goste potom podsitila na tradicionalnu igru kod Bunjevaca iz Čonoplje poznatu ko „jastuk tanc”.

Conopljansko Prelo 27

Nuz pismu, igru, veselje i radost ponovnog okupljanja na prelu, gosti su se zabavili a utisci će se pričat do sledećeg Čonopljanskog bunjevačkog prela.

Suorganizatori i medijski sponzori Čonopljanskog bunjevačkog prela su Bunjevački media centar iz Subotice i Bunjevački media centar iz Sombora.

S. L.

 

Galerija fotografija


 

Prelo u Čonoplji - ceo snimak

 

Bunjevačka hronika - Prelo u Čonoplji

 

Video prilog: Bunjevački Media Centar