U susrit božićnim praznicima

U susrit božićnim praznicima

Izvor: Bunjevački Media Centar - Sombor   Ponediljak, 17.12.2018.


Bunjevački Media centar u Somboru je u četvrtak, 13. decembra,  u sali odeljenja dičije biblioteke u Somboru pripravio božićno-novogodišnji koktel za članove svog udruženja.

DSC05208

Bila je ovo prilika za zajedničko podsićanje na rad Media centra tokom 2018. godine a  prigodan program pripravili su članovi redakcije omladinskog lista  „Bocko” i mališani uključeni u rad kreativni radionica BMC u Somboru.

DSC05147

Stanislava Lutkić, pridsidnica udruženja je u pozdravnim ričima istakla zadovoljstvo radom udruženja i radost okupljanja uoči najvećeg kršćanskog praznika Božića.

Kako Božić simbolizuje rođenje novog života, dice i roditeljstva, odlučili smo da i ove godine obradujemo najmlađe a zajedno sa roditeljima, majkama, didama i prijateljima proslavimo najradosniji krščanski praznik”, kazala je pridsidnica udruženja.

DSC05139

O svecima tokom decembra, božićnoj radosti, viri i tradiciji Bunjevaca tokom božićni praznika divanili su: Vasilisa Drvar, Martina Dujmović, Lorna Božić, Ivana Jozić i Luka Bošnjak.

Na radost i zadovoljstvo mališana,  stigo je i Dida Mraz . Dica i roditelji dočekali su ga pismicama i recitacijama nakon čeg  je uslidila i podila slatki paketića.


Video prilog: Bunjevački Media Centar - Sombor

Galerija fotografija