Svečano otvoren XVII Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Svečano otvoren XVII Festival
bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Izvor: Bunjevački Media Centar   Utorak, 25.09.2018.


Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva, sedamnaesti po redu je svečano otvoren u ponediljak 24. septembra, sa izložbom pod nazivom „Sto godina prije i posli 1918.“ u Vestibilu Gradske kuće u Subotici.

IMG 4994 

Autor ove izložbe je bila Kata Kuntić, pridsidnica KUD–a „Bunjevka“, koja je ujedno i istakla značaj 1918. godine za Bunjevce, a ova godina i jubilej koji se slavi je ujedno ideja samog ovogodišnjeg festivala, koji će proteć u duhu veliki događaja koji su obilužili tu već davnu 1918. godinu.

IMG 5009 

U programu otvaranja izložbe je divanio podpridsidnik BNS, Nikola Babić i ujedno i prvi pridsidnik prvog saziva Bunjevačkog nacionalnog savita 2003. godine.

Promovisan je i katalog pod nazivom „Sto godina prije i posli 1918.“ a autori ovog katalaga su Kata Kuntić i Tamara Babić.

IMG 4978 

Izložbu je svečano otvorila pridsidnica BNS, dr Suzana Kujundžić Ostojić. U kulturnom dilu programa učestvovo je Dušan Ivić sa monologom citirajuć popa Blaška Rajića koji je ostavio velik trag i pečat za obilužavanje 100. godina od prisajedinjena Kraljevini Srbiji.

T.B.


Video prilog: BMC

 

Galerija fotografija