Svetozar Miletić – održana Lemeška bunjevačka Dužijanca 2018.

Svetozar Miletić – održana Lemeška bunjevačka Dužijanca 2018.

Izvor: Bunjevački media centar - Sombor   Ponediljak, 23.07.2018.


Drugu godinu za redom, Bunjevački kulturni centar „Lemeški Bunjevci” organizuje svečanost povodom završetka žetve – Lemešku bunjevačku Dužijancu.

DSC04568

U nedilju, 22. jula, tim povodom, služena je sveta misa Zafalnica u crkvi Rođenja Blažene Divice Marije. Blagoslovljen kruv od novog žita, vinac i krunu nosili su bandašica i bandaš lemeške Dužijance – Biljana Horvat i Alen Palfi u pratnji mladi risara u svečanim bunjevačkim nošnjama.

Za nas je ovo izuzetno radostan događaj i jedva smo čekali ovaj dan!” - kazali su Biljana i Alen.

DSC04543

Kako običaj nalaže, domaćinima ove svečanosti, velečasnom Egedi Antalu i pridsidniku BKC „Lemeški Bunjevci”, Stipanu Budimčeviću pridati su blagoslovljen vinac i kruv.

Na župnom dvoru je pripravljen koktel za učesnike i goste Lemeške bunjevačke Dužijance, a u znak dobre saradnje, Stipan Budimčević je bandašu i bandašici, Biljani Horvat i Alenu Palfiju te BKC „Bajmok” i bunjevačkim familijama Jozić i Knežević, Centru za kulturu Bunjevaca i velečasnom Egedi Antalu uručio prigodne zafalnice.

DSC04597

Lemešku bunjevačku Dužijancu, nuz BKC „Lemeški Bunjevci”, podržao je Centar za kulturu Bunjevaca iz Subotice, BKC „Bajmok”, Bunjevačke familije iz Čonoplje, BMC Sombor i Regionalna kancelarija NSBNM u Somboru.

R. P.


Galerija fotografija