Uskršnja izložba u Bajmoku

Izvor: Bunjevački media centar   Nedilja, 25.03.2018.


U organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra "Bajmok" održana je tradicionalna "Uskršnja izložba", a bilo je ovo šesnajsto okupljanje ovake vrste med vridnim Bajmočanima.

IMG 1572

Kako je to istako Branko Pokornić, pridsidnik BKC „Bajmok", ovogodišnja izložba je okupila priko 40 izlagača iz Bajmoka, al i drugi mista, sa priko 2.200 eksponata. Vridne ruke su pripravile, najviše, šareni jaja, rađeni raznim tehnikama i sa raznim motivima, s Uskrsom, ko zajedničkim imeniteljom.

IMG 1518

O običajima Bunjevaca za Uskrs divanila je Kata Kuntić, pridsidnica Odbora za kulturu u Nacionalnom savitu bunjevačke nacionalne manjine, a izložbu je svečano otvorio Mirko Bajić, pridsidnik Izvršnog odbora NSBNM. Tom prilikom je pofalio organizatore, al se i pofalio da su Bunjevci dobili konačno svoj standard jezika, te da će to od velikog značaja bit i za mlad naraštaj.

IMG 1585

Upravo su dica iznela velik dio programa, đaci koji u Bajmoku uče bunjevački pripavili su prigodan program, zajedno s učiteljicom Svetlanom Mormer, svima su čestitali i dolazeći Uskrs, a na kraju su nagrađeni i slatkim paketićima.

N. S.


Galerija fotografija

 

 

BUNJEVAČKI RADIO (08-24 h) www.boc.rs