Održano treće takmičenje recitatora – „Ja volim bunjevački“

Održano treće takmičenje recitatora – „Ja volim bunjevački“

Izvor: Bunjevački Media Centar   26.02.2018. 10:20


Po treći put BEIC „Ambrozije Šarčević“ je u sridu, 21. februara, organizovo takmičenje dice recitatora „ Ja volim bunjevački“ na bunjevačkom jeziku, di su se takmičila dica niži i viši razreda osnovni škula koja pohađaje predmet „Bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture“.

IMG-10 

Takmičari su bili iz OŠ „Sveti Sava“ – Aleksandrovo, OŠ „ Sonja Marinković“ - Subotoica, OŠ „Matija Gubec“ – Tavankut, i OŠ „Vuk Karadžić“ – Bajmak. Dica koja su bila najbolja sa svojim recitacijama plasirala su se na opštinsko takmičenje recitatora, koje će održati u organizaciji Gradske biblioteke u Subotici.

Žiri ovogodišnjeg takmičenja činile su Ana Popov i Gabrijela Diklić, bunjevačke pisnikinje koje su izabrale najbolje recitatore i ukazale na šta triba da obrate pažnju u recitovanju radi što boljeg plasmana na opštinskom takmičenju koje slidi.

Pobidnik u recitovanju u kategoriji niži razreda je Mihajlo Vilov sa pismom „Frizura“ od Ane Popov iz OŠ „ Sveti Sava“ iz Aleksandrova, drugo misto je osvojila Tamara Jurić sa pismom „Diskusija“ od Ane Popov iz OŠ „ Vuk Karadžić“ iz Bajmaka, a treće misto osvojila je Anja Jurić iz OŠ „ Matija Gubec“ iz Tavankuta.

U kategoriji viši razreda, prvo misto su podilile Vanesa Tatalović sa pismom „Moja mama“ i Hermina Kumer sa pismom „Stari đeram“ iz OŠ „ Vuk Karadžić“ iz Bajmaka.

T.B.


Galerija fotografija