Veče pisme, ljubavi i vina

U čast Sv. Valentina i Sv. Trifuna

Veče pisme, ljubavi i vina

Izvor: Bunjevački Media Centar - Sombor   Nedilja, 18.02.2018. 09:45


Vino, lipi stihovi, pisma i ljubav bili su inspiracija za organizaciju jos jedne lipe manifestacije Bunjevačkog media centra u Somboru nuz podršku Regionalne kancelarije NSBMN, BKC „Lemeški Bunjevaca“ i bunjevački familija iz Čonoplje.

BN 02

Želili smo da okupimo naše članstvo i prijatelje te da nuz muziku i stihove na temu ljubavi i vina, obilužimo svece – Sv. Valentina i Sv. Trifuna, te da se u prijatnoj atmosferi opustimo jer i poklade su na kraju pa je i ovako veselje imalo svoj smisao i misto!“ - istakla je pridsidnica Bunjevačkog media centra u Somboru, Stanislava Lutkić.

Svečanost su svojim prisustvom uveličali pridsidnica NSBNM, dr Suzana Kujundžić Ostojić i pridsidnik Izvršnog odbora NSBNM, Mirko Bajić.

Odabrane stihove o ljubavi i vinu čuli su se i na srpskom i bunjevačkom jeziku a pridstavili su ih somborski pisnici, glumci i mladi recitatori- Teodora Zorić, Ljiljana Tomić Markovinović, Antun Petrović, Stanislava Lutkić i Milana Dabić.

BN 01

Mladi iz Bockove redakcije u Somboru su, ovaj put, događaj ispratili učešćom u svečanim bunjevačkim narodnim nošnjama.

Kako je inspiracija za pismu, ljubav i stihove često nastajala nuz čašu dobrog vina, o vinu i simboliki se divanilo i zapivalo, i nuz vino nazdravljalo.

Varoške i odabrane etno pisme nuz tambure, pridstavili su najmlađi somborski tamburaški sastav „Kulturica” i maturantkinje etno smera Sridnje muzičke škule „Petar Konjović” u Somboru – Ana Parčetić, Milana Dabić i Milica Nenadić.

Organizaciju „Večeri pisme, ljubavi i vina“ podržo je Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine i Bunjevački omladinski centar iz Subotice.

R.P.


Galerija fotografija