„Bunjevački kalendar“ proslavio jubilej

Pridstavljeno tradicionalno izdanje BKC Subotica

„Bunjevački kalendar“ proslavio jubilej

Izvor: Bunjevački Media Centar  Srida, 20.12.2017.  09:15


U prostorijama Bunjevačke matice krajem prošle nedilje je pridstavljeno jubilarno, 25. izdanje „Bunjevačkog kalendara“ koji je i ove godine iz štampe izašo uz zajedničko zalaganje Bunjevačkog kulturnog centra iz Subotice i Bunjevačke matice.

IMG 9951 

Svako će u kalendaru moć nać štogod za sebe. Ovo izdanje je, ko ritko koje prija, pripuno savita, tekstova, stručni mišljenja, priloga naši dr Peića i dr Isakova, amatera, pisnika i pisaca, priloga iz naši udruženja koja su radila... Sve što su vridni ljudi uradili, mi smo pokušali okupit na jednom mistu, u kalendaru – divani Miroslav Vojnić Hajduk, urednik „Bunjevačkog kalendara“, pa nastavlja:

Ponosam sam što je ovo 25. broj u kontinuitetu, to je mnogo značajnije nego da su izdanja bila sporadična. Posebno sam ponosan što smo u BKC-u i Matici smogli snage da izdamo „Bunjevački kalendar“, jel, sve je teže izdavat ovaka, nekomercijalna izdanja. Svi ovo radimo zato što volimo i što nas je okupila ideja o kalendaru i nastavku tradicije pisane riči kod Bunjevaca.

N. S.


GALERIJA FOTOGRAFIJA