Bogatstvo različitosti u OŠ „Sečenji Ištvan“

Bogatstvo različitosti u OŠ „Sečenji Ištvan“

Izvor: Bunjevački Media Centar   Subota, 09.12.2017. 9:45


U četvrtak, 7. decembra, u organizaciji Bunjevačkog edukativnog istraživačkog centra „Ambrozije Boza Šarčević“ u OŠ „Sečenji Ištvan“organizovana je radionica u formi dvočasa za đake koji pohađaju bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture, al i za đake koji dolaze iz drugi zajednica. U ovom slučaju, srpske.

20171207 130506 

Cilj radionice pod nazivom „Božić u duhu interkulturalnosti“ je bio da se dici kroz poeziju i kratke pripovitke bunjevačke pisnikinje Gabrijele Diklić, približi ne samo način života na salašima i bunjevački običaji, već i njev govor.

 

Ona je dici čitala kratke pripovitke i pisme iz svoje knjige „Meni salaš bili fali“. Na dvočasu bila je prisutna i pridsidnica Bunjevačkog nacionalnog saveta dr Suzana Kujundžić-Ostojić, koja je na samom početku dvočasa pozdravila prisutne kratkim i prigodnim govorom.

 

Radionicu je vodio pridavač bunjevačkog, Damir Išpanović. Dica su na samom kraju mogla kazat šta su naučila, pitat šta im nije jasno i razminit svoje utiske s pridavačom i pisnikinjom.

T.K.M.


GALERIJA FOTOGRAFIJA