Sve boje ravnice Alise Prćić Vukov

Sve boje ravnice Alise Prćić Vukov

Izvor: Bunjevački Media Centar     Utorak, 17.10.2017.


UG „Bunjevačka kasina“ je 16. oktobra u prostorijama „Studia M“ Gaudeamusa, organizovala poetsko veče „Sve boje ravnice Alise Prćić Vukov“ di se bunjevačka pisnikinja pridstavila sa svojom poezijom za odrasle i dicu. Pored pisnikinje u programu su učestvovala dica OŠ „Sveti Sava“ iz Subotice sa svojim recitacijama a koje je pripremila učiteljica Mirjana Lončarević.

IMG 8101 

Alisa Prćić Vukov rođena je u Subotici 1978. godine di je završila osnovnu i sridnju škulu. Do sada je objavila dvi zbirke pisama od koji je jedna isključivo naminjena dici za koje i sama kaže da su joj neiscrpna inspiracija.

Prva zbirka koja nosi naziv „Olovka zlatni ostavlja trag” izdata je 2012. godine i u njoj su zabilužena sićanja na njezine najmilije, posebno na nanu i baću koji su joj ditinjstvo učinili srićnijim.

Druga zbirka je izdata 2015. godine pod nazivom „Sve boje ravnice”, knjiga pisana za dicu svi uzrasta, a naziv i sam sve divani, jel dičija mašta nema granica, ko ni pogled na našu lipu, raskošnu bačku ravnicu.

T. B.

Video prilog: Bunjevački Media Centar


GALERIJA FOTOGRAFIJA