Održana IV dičija likovna kolonija Bunjevačkog kola

Održana IV dičija likovna kolonija Bunjevačkog kola

Izvor: Bunjevački Media Centar - Sombor  

U maloj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru, u subotu, 7. oktobra, održana je IV dičija kolonija polaznika Likovne sekcije udruženja.

DSC04724 

Tridesetak mališana je uživalo družeć se s bojama i prinoseći na papir svoje emotivne doživljaje. Nuz pomoć edukatora ove kolonije Valerije Nikolić, Kate Vranić, Ksenije Vuković i Marije Brdarić, program kolonije koji je osmišljen u tri ciline, naglasio je i podstako dičiji talenat, maštu i kreativnost.

 - Na današnjoj koloniji smo se najprije upoznali s nikoliko Dositejevi basni, s dicom smo pročitali i obradili basne a potom su naši učesnici kolonije svoj doživljaj basni prineli kroz boje i pritvorili u vesele likovne radove – divanila je učiteljica Valerija Nikolić.

 - U trećoj fazi planiranog sadržaja kolonije, nastali radovi će bit pridstavljeni na izložbi koju planiramo za misec dana a koja će bit praćena i dramatizacijom pročitani basni, naglasila je učiteljica Kata Vranić.

Likovna kolonija Bunjevačkog kola po prvi put je održana u prostorijama Kulturnog centra Laza Kostić u Somboru a podržana je od strane grada Sombora kroz projekte naminjene dici.

R. P.

FOTO ALBUM