U slavu i čast novom kruvu

U slavu i čast novom kruvu

Izvor: Bunjevački Media Centar - Sombor       Ponediljak, 17.07.2017.

U nedilju, 16. jula čonopljanski Bunjevci svečano su proslavili završetak žetveni svečanosti – Čonopljansku Dužijancu 2017.

IMG 2335

Manifestaciju je inicirala i svečanost pripravila bunjevačka familija Jozić iz Čonoplje u saradnji sa Regionalnom kancelarijom NSBNM, Nacionalnim savitom Bunjevaca, BKC „Lemeški Bunjevci“ i Bunjevačkim media centrom Sombor.

Svečanost čonopljanske Dužijance započela je svetom misom zafalnicom koja je održana u crkvi „Svi sveti" kojom prilikom je blogoslovljen kruv od novog žita i slamarska kruna, rad Stipana Budimčevića, ko simbol završeni žetalački poslova. U ulogi bandašice i bandaša bili su Ivana Jozić i Luka Bošnjak u pratnji čonopljanski mališana u svečanim bunjevačkim nošnjama.

IMG 2402

Svečana užna i veselje nastavljeno je u Etno parku „Stari Ribnjak“ u Čonoplji. Posvećen kruv i vinac, mlada bandašica i bandaš, pridali su domaćinima Starog Ribnjaka, Draganu i Aleksandri Kosanović.

Svojim prisustvom, svečanost su podržali gosti iz Subotice na čelu sa podpridsidnikom NSBNM Nikolom Babićom i članovima Izvršnog odbora Katom Kuntić i Tihomirom Vrbanovićom, potom gosti iz Sombora, prim dr Vlado Babić, republički poslanik, Dejan Parčetić, pridsidnik UG „Bunjevačko kolo" sa saradnicima, pridsidnik BKC „Lemeški Bunjevci" Stipan Budimčević sa saradnicima i pridsidnica Bunjevačkog media centra u Somboru, Stanislava Lutkić.

Svečanost je ulipšana postavkom izložbe slamarski slika BKC „Lemeški Bunjevci“, svirkom i pismom veseli somborski tamburaša.

R.P.