Uskršnja tribina u "Bunjevačkom kolu"

Izvor: Bunjevački Media Centar - Sombor - Četvrtak, 13.04.2017. 15:05

Tradicionalno, uoči Uskrsa, Udruženje građana „Bunjevačko kolo“ u Somboru okuplja svoje članstvo, prijatelje i goste na uskršnjoj tribini s kojom se podsićaju na korizmeno i uskršnje vrime.

DSC06517

Na svečanosti u Bunjevačkoj kući, pripunu salu gostiju pozdravio je pridsidnik udruženja Dejan Parčetić, a potom su se pozdravnim ričima obratili dr Vlado Babić, republički poslanik ko i pridsidnik Skupštine grada Sombora, prim dr Zoran Parčetić, koji su tom prilikom gostima i članovima udruženja poželili srićne pridstojeće uskršnje praznike.

Svojim prisustvom svečanost uskršnje tribine uveličali su slikari, likovni stvaraoci Alena Aleksandrovna Vasiljeva i Valerij Aleksandroviča Lednev iz Rusije koji, u okviru Dana ruske kulture, pridstavljaju Somborcima svoja umitnička dila.

Prigodne tekstove o Uskrsu pripravio je Dragan Kubatov i zajedno sa Cecilijom Tomić i Terezom Dujmović, upozno i podsitio goste Bunjevačke kuće na običaje Bunjevaca koji prate korizmeno i uskršnje vrime.

Program su ulipšali mališani iz likovne sekcije i dica članova udruženja s prigodnim recitalom a galerijski prostor bio je rezervisan za izložbu maštoviti rukotvorina, uskršnji jaja i aranžmana članica umitničke sekcije, slamarki iz Sombora i Subotice te za likovne radove i šarena jaja pripravljena na dičijim radionicama.

U muzičkom dilu programa su zapivale "Varošanke" iz GKUD "Ravangrad" iz Sombora a za čeljad je, u pridprazničkom duhu i nuz razgledanje izložbe, pripravljen prigodan koktel.

R.P.

Foto: BIC