U „Bocku” ispratili uspišnu godinu

U „Bocku” ispratili uspišnu godinu

Srida, 28.12.2016. 11:30

Lista za mlade „Bocko” dobio je krajom godine dva nova nastavka, broj 15 i broj 16, a obadva su promovisana u okviru završnog okupljanja redakcije mladi novinara koji i stoje iza pripravljanja ovi novina.

b20

Završno okupljanje u 2016. godini održano je u Čitaonici bunjevačke zajednice u okviru Udruženja građana „Regional”, pa je tako mlade novinare i njeve saradnike prvo pozdravila Tamara Babić, koordinatorka Čitaonice. Rič je potom uzo Mirko Bajić, glavni i odgovorni urednik „Bocka” koji je okupljenima pridstavio rad mladi novinara, a pri tom je posebno naglasio da sav sadržaje prave upravo mladi novinari. U nastavku je Bajić izno planove za narednu, 2017. godinu, u kojoj će, kroz saradnju „Bunjevačkog medija centra” i „Bunjevačkog omladinskog centra” bit nastavljen rad na „Bocku”, al i da će se medijska dilatnost proširit i na radijo, odnosno tv, te da će mladi novinari za svoj rad bit stimulisani i stipendijama.

U završnom činu radnog dila okupljanja Nikola Stantić, mentor redakcije, analiziro je, zajedno sa mladim novinarima urađeno u dva promovisana broja, a napravljen je i plan za prvi broj u 2017. godini.

Okupljanje je završeno u skladu sa tekućim božićno-novogodišnjim praznicima, pa su se svi zajedno počastili, a mladi novinari su darivani i novogodišnjim paketićima. Dodila je imala i humanitarni karakter, pa su tako obezbeđeni poklon-paketići čijom se kupovinom dio sridstava odvaja za ličenje naše sugrađanke Ive Zvekić.

N.S.

FOTO ALBUM

Foto: BIC (Nikola Stantić)