Radost darivanja u BKC „Tavankut“

Radost darivanja u BKC „Tavankut“

Ponediljak, 19.12.2016. 12:45

   Ko i dugi niz godina ranije Bunjevački nacionalni savit postaro se da đaci iz OŠ „Matija Gubec“ u Tavankutu, koji pohađaje izborni predmet bunjevački govor s elementima nacionalne kulture dobijaju paketiće prid zimski raspust i nastupajuće praznike. Pored brojni Tavankućana, priredbi je prisustvovo i Nikola Babić, potpridsidnik BNS-a.

20161217 161743

Pridsidnica BKC „Tavankut“ Milica Iršević pofalila je „Tandrčku“ dicu viši razreda, koja su pomogla u pripremama za ovo veče, kićenjom jelke i drugim poslovima koje je tribalo obavit da priredba prođe kako triba. Tako je i bilo, pokazali su to besprikorno izvedeni mišoviti plesovi iz Srbije, koje su odigrale mlađe članice folklorne sekcije BKC „Tavankut“, za šta su dobile lip aplauz od brojne prisutne dice i roditelja.

20161217 155233

Učiteljica Mirjana Savanov, koja pridaje bunjevački u OŠ „Matija Gubec“, vodila je program i prozivala dicu koja su željno isčekivala svoje paketiće. Srića dice ni se mogla sakrit kad se Dida Mraz pojavio i pozdravio prisutne. Zadovoljstvo brojni đaka bilo je još veće kad je najavljeno da će nuz slatki poklon dobit i novi, osmi broj „Tandrčka i njegovog blaga“ u izdanju Bunjevačkog informativnog centra. Knjiga je ove godine zanimljiva po tom što se u njoj nalazi najbolji sadržaj svi sedam knjiga koje su do sad izašle. Tako će današnji đaci imat prilike čitat ono što su čitali njevi drugari tokom protekli godina.

20161217 16182220161217 161850

Da zadovoljstvo dice ne bi bilo samo utisak sa strane, divanili smo s dvi učenice drugog razreda, Milenom Suknović i Jovanom Tumbas Loketić. Obadvi učenice vole nastavu bunjevačkog, i kako kažu svašta su već zanimljivo naučile na časovima.

Milena je o časovima bunjevačkog kazala i slideće: „Tamo sam naučila pivat bunjevačke pisme, pisat pripovitke i sigrati se stari bunjevački sigri“. Prema odgovoru ne triba sumnjat, da je na časovima bunjevačkog jako zanimljivo.  

Jovana Tumbas Loketić nam je kazala da voli slatkiše, i kad ode kući prvo će probat čokoladu, a onda štogod opet slatko. Slatka uživancija biće i čitanje nove „Tandrčkove“ knjige, ko i za sve generacije do sad.

T.K.M.