Pridstavili se i Bunjevci

Održan 61. Sajam knjiga u Beogradu

Pridstavili se i Bunjevci

Petak, 28.10.2016. 12:45

U periodu od 23. do 30. oktobra održan je tradicionalan, 61. po redu, Sajam knjiga u Beogradu. Ko i uvik, svoje misto su imala i izdanja nacionalni manjina, a med njima se pridstavila i bunjevačka zajednica u Srbiji.

Sajam 01

I ove godine, ko i dosad, NIU „Bunjevački informativni centar” i „Bunjevački medija centar” bili su prisutni na Sajmu knjiga u Beogradu sa svojim izdanjima. Na glavnom mistu bila su prikazana izdanja koja smo naminili dici i mladima, knjiga „Tandrčkovo blago”, te periodična izdanja „Tandrčak” i „Bocko”. Naravno, na štandu je bilo mista i za druga izdanja iz bunjevačke zajednice – divani Mirko Bajić, direktor NIU „Bunjevački informativni centar”.

 Izdanja na bunjevačkom bila su dio štanda Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Od velikog je značaja da budemo sa svojim izdanjima na Sajmu knjiga u okviru štanda Sekretarijata, da budemo med svim ostalim nacionalnim zajednicama u Vojvodini. Ko i drugi, i mi smo ove godine bili ograničeni po pitanju izdavaštva, sridstva su bila značajno umanjena za ovu oblast, a iskreno se nadamo da će se tako stanje u narednoj godini popravit – dodo je Bajić.

Tradicionalni Sajam knjiga ove godine je okupio preko 450 izdavača iz Srbije i inostranstva, svečano ga je otvorio Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, a počasni gost je bio Iran.

 

 Sajam 02Sajam 03